مقدمه
آزمون اسپیکینگ آیلتس به عنوان یک بخش بسیار مهم و تاثیر گذار در این آزمون می تواند یک چالش بزرگ برای هر زبان آموزی باشد . در آزمون اسپیکینگ آیلتس ، زبان آموزان با مصاحبهگری حرفهای صحبت خواهند کرد تا مهارت اسپیکینگ آنها ارزیابی شود . این مصاحبه تا حدی به مکالمه های روزمره شباهت دارد و به صورت تعاملی خواهد بود . از لهجه های متفاوت استفاده می شود و مصاحبه شما ضبط می گردد . محتوا و شکل مصاحبه آیلتس در آزمون جنرال و آکادمیک یکسان است . مدت زمان مصاحبه آیلتس بین 11-14 دقیقه است .
هدف برگذاری آزمون اسپیکینگ آیلتس :
ممتحنها میخواهند ببینند شما چطور:
۱. نظر خود را دربارهی مسائل روزمره بیان میکنید و تجربیات خود را با همصحبت خود به اشتراک میگذارید
با استفاده از زبانی درست، دربارهی موضوعی داده شده برای مدتی صحبت میکنید
۲. ایده های خود را سازماندهی میکنید (انسجام محتوای صحبت شما چقدر است)
۳. موضوعات مختلف را چطور تجزیه و تحلیل میکنید
تلاش کنید هنگام مصاحبه آیلتس آرامش خود را حفظ کرده و روان صحبت کنید. طبیعی بودن مکالمهی شما امتیاز بالایی دارد .
بخش اول آزمون اسپیکینگ آیلتس :
در این بخش آزمون اسپیکینگ ، مصاحبهگر ابتدا خودش را معرفی می کند و از شما می خواهد خودتان را معرفی کنید . سپس دربارهی موضوعات عمومی که با آنها آشنایی کامل دارید چندین سوال میپرسد . مثل محل زندگی ، خانواده ، شغل یا علاقهمندی های شما . از دادن جواب های تک کلمهای و گفتن بله یا خیر در این بخش بپرهیزید تا مصاحبهگر توانایی شما را در صحبت کردن ببیند . این بخش بین 4-5 دقیقه طول خواهد کشید.
بخش دوم آزمون اسپیکینگ آیلتس :
در بخش دوم آزمون اسپیکینگ آیلتس که شاید به توان آن را اصلی ترین بخش این آزمون دانست، به شما کارتی معروف به cue card داده می شود و شما باید دربارهی موضوعی که بر روی ان نوشته شده حدود 1-2 دقیقه صحبت کنید . خوشبختانه شما یک دقیقه فرصت دارید تا دربارهی موضوع فکر کرده و ایده های خود را منسجم کنید . مصاحبهگر صحبت شما را دیگر در این دقایق قطع نکرده و شما تنها کسی هستید که صحبت می کنید . بنابراین بکوشید تا وقفه های زیاد نداشته باشید . پس از پایان صحبت شما، مصاحبهگر چند سوال دربارهی همان موضوع از شما خواهد پرسید . داوطلبان عموما این بخش را دشوار تر می دانند چرا که باید دربارهی موضوع های گوناگون صحبت کنند و ممکن است دربارهشان اطلاعات کامل نداشته باشند. پیشنهاد میکنم در گسترش دادن مطالب خود موارد زیر را اجرا کنید :
۱. کاملا مطابق موضوع نوشته شده صحبت نکنید و ایدهها را با مسائل مربوط به موضوع گسترش دهید .
۲. لازم نیست دربارهی همهی موضوعات اشاره شده صحبت کنید .
۳. از تجربیات شخصی استفاده کنید ، حتی اگر در آن زمینه تجربهای نداشتید ، میتوانید در ذهن خود خاطراتی بسازید . (هدف آزمون ارزیابی توانایی صحبت شماست.)
۴. با مقدمه های مختلف (مانند Now I want to talk about) صحبت خود را آغاز کنید .
این بخش بین 3-4 دقیقه طول خواهد کشید .
بخش سوم آزمون اسپیکینگ آیلتس:
در بخش سوم آزمون اسپیکینگ آیلتس، مصاحبهگر سوال های بیشتری مرتبط با موضوع بخش دوم از شما خواهد پرسید، بنابراین شما فرصت دارید دربارهی مسائل انتزاعی صحبت بیشتری داشته باشید . از شما انتظار نمی رود فورا به هر سوال پاسخ دهید اما وقت جداگانه ای نیز برای فکر کردن برای شما وجود ندارد . پس از چند لحظه تامل می توانید برای زمان بیشتر از عبارت های مختلفی مانند
(That’s a difficult/interesting/… question, let me think
یا
It’s difficult to know/say, but I believe/think)
را به کار ببرید.
اگر سوال را متوجه نشدید، می توانید از مصاحبهگر درخواست کنید تا دوباره پرسشش را مطرح کند و یا توضیح بیشتری دهد .
مانند دو بخش دیگر ، تلاش کنید نظرات خود را گسترش داده و پاسخ کوتاه ندهید .
این بخش بین 4-5 دقیقه طول خواهد کشید .