آموزشی

چگونه مهارت خواندن را تقویت کنیم؟

تقویت مهارت ریدینگ باعث می شود مدت زمان اضافه ای که خواندن مطلبی از شما می گیرد به طور قابل توجه ای کاهش پیدا کند و به شما این توانایی را می دهد تا با تمرکز بیشتری بخوانید.

همچنین با تمرین و بکارگیری روش های تقویت مهارت ریدینگ در زبان انگلیسی قادر خواهید بود سطح درک و تمرکز خود را افزایش دهید و به این ترتیب یک متن انگلیسی را به سرعت و دقت بخوانید و درک کنید.

بر خلاف مهارهایی چون نوشتاری و گفتاری ، برای تقویت مهارت خواندن نیازی به دیگران نیست ، بلکه می توا آنرا به تنهایی و در خانه فرا گرفت. با برنامه ریزی صحیح ، تمرین و تکرار می توان سطح دانش زبانی خود را افزاش داد. بدین منظور ابتدا باید ضعف های موجود را شناسایی کرده و سپس در راستای برطرف نمودن آنها اقدام کرد.

همچنین باید توجه داشت که مطالعه منابع متعدد و بی هدف، نه تنها موجب تقویت مهارت شخص نمیشود ، بلکه به سردرگمی و انباشتگی اطلاعات در ذهن ختم می شود که می توان روند یادگیری را مختل سازد.

پس پیش از هر چیز بهتر از است با مهارت خواندن و اهمیت آن در دانش زبان انگلیسی آشنا شد.

مهارت خواندن به فرد کمک می کند تا هنگامیکه متنی می خواند ، معنا و مقصود نویسنده را درک کرده ، معنای واژگان ، عبارات و جملات را متوجه شده و نحوه ارتباط آنها را در ساختار کلی متن دریابد.

با تقویت این مهارت ، می توان به سادگی بیشتری با دیگران ارتباط برقرار کرد و حتی توانایی نوشتاری و مکالمه فرد نیز بهبود می یابد. پس در زیر به چند روش برای تقویت مهارت خواندن می پردازیم.

1- مطالعه اخبار انگلیسی

خواندن روزنامه های انگلیسی و همچنین کانال ها و وبسایت های خبری که بخش عمده ای از فضای مجازی را به خود اختصاص داده اند یکی از بهترین روش ها برای تقویت این مهارت ها می باشد و افراد می توانند به سادگی به آنها دسترسی داشته باشند. این متون خبری منبع بسیار مهمی برای تقویت مهارت خواندن به شمار میروند و شخص می تواند بدون پرداخت هزینه ای به آنها دسترسی پیدا کند. بهتر است ابتدا از سطوح ساده تر آغاز کرد و به تدریج به سطح پیشرفته تر رسید.

2- خواندن کتاب

یکی از روش های تقویت این مهارت خواندن کتاب می باشد. برای یادگیری بهتر و روانتر شدن بهتر است کتاب را بلند بلند بخوانید و صدای خود را ضبط کنید. بدین ترتیب نقاط ضعف و قدرت خود را هنگام گوش دادن به صدای خود بهتر متوجه میشوید و می توانید با تمرین نحوه تلفظ و فراز و نشیب صدای خود را بهبود ببخشید. همچنین می توانید عبارات و جملاتی که تازه یاد گرفته اید را هایلایت کنید. در این روش نیز بهتر است بصورت پله ای از کتاب های سطح مبتدی به سخت تر پیش بروید.

3- تغییر زبان گوشی

برای یادگیری بهتر زبان بهتر است زبان انگلیسی وارد زندگی روزمره شما شود به این منظور میتوانید زبان گوشی و شبکه های اجتماعی خود را بر روی زبان انگلیسی تنظیم کنید.

4- خواندن دستور العمل

در کنار تمامی روش های تقویت مهارت خواندن بهتر است از خواندن دستورالعمل انگلیسی وسایل منزل و یاحتی داروها نیز بهره برد.

5- دست از مطالعه بکشید

در حین مطالعه تمرکز خود را از دست ندهید و به محض اینکه خسته شدید دست از مطالعه بکشید زیرا خستگی مانع درک مطالب می شوید. به ذهن خود اندکی استراحت بدهید و تمرکز خود را بدست آورید و سپس دوباره شروع به مطالعه کنید در صورتی که همچنان تمرکز نداشتید برای مدتی مطالعه را کنار بگذارید.

6- سریع بخوانید

برای بهتر فهمیدن یک نوشته ، لازم نیست حتماً تک تک کلمات آن را با دقت بخوانید و ترجمه و بررسی کنید. شما باید متن را به شکلی بخوانید که بهتر با آن ارتباط برقرار کنید. اولویت را روی درک جملات بگذارید و صرفاً لغت به لغت آنها را ترجمه نکنید. حتی می توانید متن را روزنامه وار بخوانید و بعد قسمت هایی را که نیاز به دانستن جزئیاتش دارید دوباره و با دقت بیشتری بخوانید.

7- ایجاد تنوع کنید

ذهن انسان گاهی اوقات ازخواندن مداوم خسته می شود بنابراین برای خطی و به ترتیب خواندن مطالب به خود اجبار نکنید و در خواندن تنوع ایجاد کنید یکی از راه های تقویت مهارت ریدینگ در زبان انگلیسی این است که آزادی عمل داشته باشید.

بطور مثال در متن بالا و پایین بروید و پاراگراف ها بطور منظم نخوانید خودتان را ملزم نکنید که متن را از ابتدا شروع کنید و تا به انتها بخوانید، در متن به راحتی میتوانید بالا و پایین بروید، بعضی جملات را نخوانید، از روی آن ها بپرید.

8- لذت ببرید

بهترین راه تقویت مهارت ریدینگ تمرین است و بهترین نوع آن تمرینی است که ازآن لذت ببرید. لذت بخش بودن باعث می شود انگیزه لازم برای ادامه خواندن را پیدا کنید و دائما با آن درگیر باشید. لذت بردن از مطالعه را با خواندن متن هایی شروع کنید که متناسب با سطحتان هستند و چندان شما را به چالش نمی کشند.

بعد از اینکه آرامش و اعتماد به نفس لازم را کسب کردید بروید سراغ متن ها یا داستان های گوناگون حتی اگر احساس می کنید درک بعضی از قسمت های کتاب سخت یا حتی غیرممکن است از آن قسمت هایی که متوجه می شوید لذت ببرید. این کار را ادامه دهید تا متوجه شوید در مدت کوتاهی مهارت خواندن شما چقد بهبود پیدا کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *