مهارت نوشتاری را بسیاری از فراد سخت ترین مهارت هر زبان می دانند که برای تسلط در آن باید در دیگر مهارت های زبانی نیز از دانش و تسلطی متناسب برخوردار بود. مهارت نوشتاری یعنی روی کاغذ آوردن افکار و ایده های خود را روشی صحیح به طوری که خواننده بتواند به راحتی متوجه منظور شما گردد.
در واقع مهارت نوشتاری به فرد کمک می کند تا به درستی از لغات استفاده کند و تن هایی روان و زیبا بنویسد. اهمیت داشتن دایره لغات وسیع و دانش گرامری بالا بیش ازهر چیز خود را در نوشته ها نشان می دهد، زیرا با ثبت شدن نوشته بیشتر از مکالمات اشتباهات و نارسایی ها به چشم می آیند. پس از اینکه فرد مبناهای اصلی زبان مقصد(همچون الفبا، معنای لغات ، دستور زبان و…) را فرا بگیرد میتواند به زبان مورد نظر بنویسد.
از آنجایی که برای نوشتن نیاز به دانش زبانی خوبی دراید ، توقیت مهارت رایتینگ به شما کمک می کند تا مهارت های دیگر خود را نیز توسعه دهید. در اینجا میخاهیم به چند روش برای تقویت این مهارت مهم بپردازیم.
1- خاطره نویسی
مهارت رایتنیگ نیز همچون سایر مهارت ها نیاز به تمرین روزمره دارد و برای این منظور بهترین روش نوشتن خاطرات روزانه که ساده ترین و ابتدایی ترین روش می باشد است. برخی افراد از نوشتن خاطرات روزانه امتناع می کنند اما باید دانست که هدف از این کار به نوشتن روزانه است پس اگر علاقه ای به نوشتن خاطرات خود ندارید میتوانید در مورد تفکرات خود یا هر موضوع جالب توجه دیگر بنویسید.
2- بالا بردن دایره لغات
همانطور که می دانید تمامی متون با در کنار هم قرار گرفتن کلمات ساخته می شوند بنا بر این می توان گفت هر چه دایره لغات بیشتر باشد میتوان متن های بهتری نوشت همچنین میتوان با تفکر کمتری و بی وقفه به نوشتن پرداخت.
3- بنویسید
یکی از روش ها نوشتن یک متن منسجم درباره یک مضوع می باشد. بر این منظور می توانید برای نوشتن خود زمان مشخص کنید و در آن مدت زمان بیوقفه بنویسید وقتی توانستید در آن زمان به میزان قابل توجهی بنویسید یا در واقعا به آن مدت زمان عادت کردید میتوانید آنرا افزایش دهید.
4- چندین بار بنویسید
گاهی اوقات نیاز است که یک متن را چندین بار بازنویسی کنید. بیشک اولین بار که یک متن نوشته می شود بی نثص و اشتباه نیست بنابراین پس از نوشتن متن آنرا دقیق از نظر املاء و ساختار بررسی کنید و بار دیگر همان متن را بنویسید و سعی کنید آن اشتباهات تکرار نشوند.
5- از دوستتان بخواهید
در برخی موارد شخص نمی تواند متوجه تمام اشتباهات خود در متن بشود پس بهتر است از یک دوست که سطح زبان خوبی دارد کمک بگیریم و بخواهیم که اشتباهات را برایمان مشخص کند. این روش بسیار کارآمد می باشد.
6- استفاده از دیکشنری
وقتی کلمات جدیدی می بینید یا میشنوید از دیشکنری انگلیسی به انگلیسی معنی ، تلفظ و نقش آن کلمه را بیاید با آن جمله بسازید و در نوشتن های روزانه از آن استفاده کنید. همچنین می توانید برای بالابردن دایره لغات خود از مترادف و متضاد آن کلمات نیز استفاده کنید و در جملات خود بهره ببرید.
7- تصاویر را توصیف کنید
این تمرین تا حد قابل قبولی می تواند به مهارت رایتینگ کمک کند. به این صورت که عکسی را در هر موضوعی انتخاب می کنیم و از کلیات شروع کرده و در انتها به جزئیات میرسیم و به طور کلی توصیف می کنیم و تفسیر خودمان را نیز می نویسیم.